De recente ontwikkeling van technologie heeft ons in staat gesteld te leven op manieren die nooit eerder mogelijk waren. Van toegang tot enorme hoeveelheden informatie op internet tot het ervaren van een verrijkte persoonlijke levensstijl, technologie blijft elke dag de grenzen van onze levensstandaard verleggen. Het is ongetwijfeld waar dat technologie een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven is.

Sinds het internet voor het eerst openbaar werd gemaakt, is het op veel manieren veranderd en verbeterd. Het is dwaas om de verandering te onderschatten die een gemakkelijke en brede toegang tot internet in onze manier van leven heeft aangebracht. Het internet is nu zo gewoon dat het een onderdeel van ons dagelijks leven is geworden, dat de manier verandert waarop we informatie delen en vinden, contact houden, realtime online services en zelfs mensen met een handicap helpen.

Surfen op internet is een wereldwijd fenomeen. Het heeft zijn bereik en invloed op de een of andere manier uitgebreid naar alle delen van de wereld. Het kan dienen als een openbaar commentaar van een persoon op wat zijn interesse op een bepaalde dag interesseert. Een werkgever die bijvoorbeeld naar nieuwe werknemers op zoek is, moet bijvoorbeeld de gewenste advertentie op zijn zakelijke website plaatsen om sollicitaties van gekwalificeerde kandidaten te kunnen ontvangen. De andere kant, werknemers die op zoek zijn naar banen, zoeken naar vacatures en als ze banen vinden die geïnteresseerd zijn in, stuurden ze e-mail of faxen hun CV. Potentiële werknemers kunnen ook informatie over het bedrijf verkrijgen om te helpen bepalen of dit de juiste keuze voor hen is.

Een ander voorbeeld van de technologie die ons leven verbetert, is e-mail. We schreven altijd brieven om contact te houden met mensen die ver weg woonden. Het was ook niet ongewoon voor personen om foto’s naar anderen te sturen als onderdeel van het delen van levenservaringen. Dit proces zou het ontwikkelen van de foto’s omvatten, van een uur tot dagen wachten om de afdrukken te krijgen. We zouden dan het geld overhandigen, naar huis gaan, alles in de envelop stoppen, er een postzegel op plakken en het wegsturen. Tegenwoordig nemen we onze digitale camera, nemen zo veel foto’s als we willen, uploaden ze rechtstreeks naar onze pc’s, voegen een kopie toe aan een e-mail en sturen het naar de ontvanger. Geen verzendkosten meer, geen verzendkosten meer, geen dagen meer wachten om onze ervaringen te delen.

Mensen met bepaalde handicaps kunnen ook profiteren van de technologische vooruitgang. Mensen met een handicap kunnen vragen ontvangen via internet, telefoon of fax. Ze kunnen zichzelf uitrusten met machines die hen kunnen helpen bewegen, communiceren, werken of ontspannen. Medische ondersteuning wordt een stuk eenvoudiger gemaakt met apparatuur voor patiëntbewaking. Toekomstige technologische ontdekkingen zullen de levensstandaard van gehandicapten verder verhogen.

Er is een hele nieuwe revolutie in de technologie ontstaan ​​die is gericht op het bieden van nieuwe manieren om de productiviteit te verbeteren, in het proces dat onze communicatie verandert en waardoor we steeds meer in ons steeds drukkere leven kunnen passen. Ik vraag me af wat de toekomst voor ons en het internet in petto heeft, en als services zoals Google Earth iets te bieden hebben, zal de toekomst behoorlijk verbazingwekkende dingen zijn.