Technologie belang:
Technologie heeft de afgelopen jaren enorme vorderingen gemaakt. Het heeft ons op veel manieren geholpen. In ons dagelijks leven is er niet één ding dat geen gebruik maakt van technologie. Het is gewoon onmogelijk om de impact van technologie te vermijden, of deze nu positief of negatief is. Technologie heeft bewezen dat we het gemak dat het ons leven biedt, niet kunnen negeren. Zonder technologie zou ons leven echt moeilijk zijn. We zijn zo gewend geraakt aan het gebruik van technologische vooruitgang dat we ons soms niet eens realiseren hoe afhankelijk we zijn.

Onderwijs:
De vooruitgang in technologie heeft ons op elk gebied van het leven geholpen, vooral in de wetenschap. Het heeft ook op veel manieren studenten geholpen. Het internet heeft tonnen informatie over alles. Serviceprojecten zijn beschikbaar op internet om studenten te helpen bij hun studie. Online leerprogramma’s en online bibliotheken zijn de belangrijkste bronnen die de aandacht van een student trekken. Bijna alle universiteiten over de hele wereld hebben online opleidingen voor hun studenten buiten de campus. Studenten, docenten en onderzoekers hebben toegang tot allerlei soorten gegevens om deze te analyseren, te interpreteren en te gebruiken.

Gezondheid
De medische wetenschap heeft genezing gevonden voor bijna al die ziekten die enkele decennia geleden ongeneeslijk waren. Sinds de ontdekking van antibiotica en andere medicijnen zijn er veel levens gered. De wonderen die de medische wetenschap heeft bereikt, variëren van vaccins tot productie van stamcellen. De lijst is nog steeds aan de gang en we kunnen de medische wetenschap niet dankbaar zijn voor het enorme gemak dat het ons leven heeft gebracht door ons te redden van talloze kwalen om ons heen.

vermaak
Technologie biedt ons tal van manieren om onze tijd in beslag te nemen. Vooral kinderen en tieners zijn dol op het spelen van games op computers, laptops of zelfs smartphones. Radio was de eerste uitvinding die verschillende programma’s uitzond voor luisteraars, variërend van muziek, nieuws, toneelstukken enz. Dit leidde tot de uitvinding van tv die nog steeds een van de populaire manieren is om je tijd door te brengen. Het vermaakt ons niet alleen, maar biedt ons ook het laatste nieuws. De verscheidenheid aan programma’s op verschillende tv-kanalen is meer dan genoeg om mensen bezig te houden.

Vroeger hadden mensen cassettebandjes of cd’s om naar muziek te luisteren. De draagbare muziekspelers van vandaag hebben het voor mensen gemakkelijker gemaakt om naar muziek te luisteren. De bronnen van entertainment via elektronische en gedrukte media zijn eindeloos. Afdrukmedia zijn geavanceerder geworden en het afdrukken van boeken en ander informatiemateriaal is eenvoudiger, sneller en goedkoper geworden.

Communicatie
In ons dagelijks leven vinden mensen nauwelijks tijd om persoonlijk met hun geliefden te praten. Technologie heeft dit probleem opgelost door mensen te verbinden met hun familieleden en geliefden over de hele wereld. We kunnen onze dagelijkse activiteiten delen met onze vrienden via sociale media. Sms’en, e-mailen en bellen hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we communiceren. Er zijn talloze apps die door ontelbare mensen worden gebruikt om in contact te blijven met hun vrienden en familie. Denk hierbij aan VoIP.